Hoe werkt de dagopvang?

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan bij Hondendagverblijf Alkmaar? Op deze pagina behandelen we vragen als: in welke groep komt uw hond terecht, welk voer bieden wij aan en hoe ziet de dagopvang er uit?

Onze werkwijze en huisregels

Bij Hondendagverblijf Alkmaar staat een goede connectie met de hond voorop. 

Intake & wennen

Wij vinden het belangrijk dat er een goede klik is tussen de hond en onze medewerkers. Maar het is ook belangrijk dat uw hond past bij de roedel. Een goede roedel speelt met elkaar, maar kunnen ook samen rusten. Wij werken niet met wendagen, maar wel bent u verplicht om van tevoren met uw hond langs te komen voor een intake. Bij een positieve intake kan uw hond op de gewenste dag(en) naar onze opvang komen. 

Uw hond komt in de roedel waar de hond zich het beste voelt. Meestal kijken we hierbij naar de soort hond zodat ze qua grootte ook een beetje bij elkaar passen. Maar het belangrijkste is dat er een klik is met de rest van de honden.

Voer

Wij werken op de dagopvang met twee soorten voermerken. Dat zijn Hills en Eukanuba. Krijgt uw hond thuis een ander merk en heeft u liever dat uw hond ook bij ons hetzelfde eet, dan kunt u uw eigen voer meegeven. Ook als uw hond dieetvoer krijgt, kunt u het voer meegeven. Hetzelfde geldt voor medicijnen.

Verblijven

Wij werken niet met kennels. Bij Hondendagverblijf Alkmaar verblijven de honden in een gezamenlijke ruimte. Er is zowel een ruimte binnen als buiten. In het buitenverblijf ligt er een berg zand waar de honden lekker kunnen rondrennen en spelen. Zomers is er een zwembad waar ze lekker in kunnen afkoelen. Binnen zijn er genoeg bedjes, dekentjes en zijn er tal van (intelligentie) spelletjes om de honden uit te dagen.

Heeft uw hond spullen waar ze aan gehecht zijn? Dan kunt u deze spullen ook meenemen voor uw hond. Zorg er dan wel voor dat het duidelijk is dat deze spullen van uw hond zijn. 

Verzorgers

Uw hond is in goed handen bij onze deskundige en liefdevolle verzorgers. Er lopen meerdere verzorgers rond, waardoor elke hond evenveel aandacht zal krijgen.

Huisregels

  • Het is verplicht het paspoort van de hond mee te brengen tijdens verblijf.
  • Als de hond tijdens verblijf ziek wordt nemen wij contact met u op.
  • Bij geen gehoor - en afhankelijk van de situatie - nemen wij dan contact op met onze dierenarts.
  • Afmelden dient 48 uur van tevoren plaats te vinden.
  • Bij loopsheid mag de hond niet naar de opvang gebracht worden.

 

Meld uw hond aan
Wilt u gebruik maken van onze dagopvang?

Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.